Feldman Zsolt: a fák és az erdő a mi ügyünk is

majort
2024. 04. 16., k – 10:08

A 2002-ben elindított településfásítási program egyik célja, hogy ráébredjünk, a fák és az erdő a mi ügyünk is, magunk is képesek vagyunk hozzájárulni, hogy szebb környezetünk legyen - mondta Feldman Zsolt a Településfásítási program bakonyszombathelyi állomásán.

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára felidézte, hogy a programmal 1500 települést értek el és 46 ezer fát ültettek el 2,5 milliárd forint felhasználásával.

A folyamatot az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja, a faanyagot a Kiskunsági Erdőgazdaság állítja elő, a telepített fajok kiválasztásában pedig a helyi erdészetek nyújtanak szakmai segítséget - ismertette az államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a faültetési program iránt nagy az önkormányzatok érdeklődése, és megfigyelhető, hogy a megkapott egyedek mellé saját forrásból további csemetének vesznek, így megtöbbszöröződik az állami támogatás hatása.

Bakonyszombathelyen a programban második alkalommal ültetnek fákat, az első ütemben 20, most 15 fa gazdagítja a település zöldterületeit - ismertette Géringer Istvánné polgármester.

 

Forrás: MTI
Fotó: Pelsőczy Csaba