Eszközpark bővítése a Kaposi invest Kft.-nél

majort
2024. 04. 29., h – 11:39

A Kaposi Attila egyéni vállalkozó által létrehozott Kaposi Invest Kft. 2021 tavaszán 3 fővel indult el az erősáramú kivitelezések, majd idővel a napelemes rendszerek és klímatelepítések piacán.

Egy a pályázatok területén otthonosan mozgó ismerőse javaslatára 2022 tavaszán a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Kelet-békési Területfejlesztési Társadalmi Innovációs Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-65-8.5-21 kódszámú, Helyi fejlesztések támogatása című felhívására vágott bele a vállalkozás egy olyan komplex eszközbeszerzési projektbe, amelyet önerőből megvalósítani nem lett volna képes. Az állomány ebben az évben ugyanis gyakorlatilag megduplázódott, kibővítve a kapacitásokat nemcsak a standard munkavégzési volumen, hanem a tevékenységi kör tekintetében is. Felmerült hát az igény a géppark bővítésére. A beszerzett csúcsminőségű kézi szerszámgépek birtokában két teljesen különálló brigád létrehozására nyílt lehetőség, akik külön autóval eltérő munkavégzési helyszíneken egyidőben tudnak dolgozni. Ezekkel a masinákkal valóban élmény a munka, megbízhatóak, erősek, így kiváló minőségű munkák kerülhetnek ki az azokat használó kollégák keze alól. Az áramfejlesztő berendezés immár lehetővé teszi az olyan helyszíneken történő munkavégzést is, amely a villamos közműhálózathoz (még) nem csatlakozik, vagy ahol feszültségmentesítést kell végrehajtani, hiszen a hálózati áramellátást igénylő gépek, akkumulátortöltők és világítóberendezések áramellátását az aggregátor megbízhatóan tudja biztosítani. Így már gyakorlatilag nincs olyan munkavégzési helyszín, ahol a munkatársak ne tudnának boldogulni a gépparkkal. Korábban csak álom volt, de a pályázat támogatásával elérhetővé vált a kollektíva számára egy rendkívül széles körben alkalmazható érintésvédelmi műszer munkába állítása. Az ilyen mérések elvégzése speciális szakképesítést és felszerelést igényel és a cég ügyvezetője immár mindkettővel rendelkezik. A valóban felsőkategóriás eszköz most szinte véget nem érő lehetőségeket kínál e kombó számára egyrészt a saját kivitelezésű épületvillamossági, másrészt a napelemes munkák utólagos mérési ellenőrzése, harmadrészt pedig a piacon lévő egyéb mérési kötelezettséget előíró esetek (pl. ingatlan eladás, vagy bérbeadás esetén történtő kötelező érintésvédelmi mérések) megvalósítása során.

Amennyiben a közép-hosszútávú terveket sikeresen megvalósítják, (és miért ne volna így?), a cég jelenlegi személyi állománya és műszaki felszereltsége a közeljövőben vadonatúj távlatokat nyithat az áramszolgáltatói (alvállalkozói) hatáskörbe tartozó feszültség alatti, mérőhelyi és csatlakozói munkálatok mezején is, ahol a LEADER segítségével beszerzett eszközpark a csapatot komoly induló pozícióba hozza a többi piaci szereplő között. Ehhez társul az a célkitűzés is, hogy mindig is elsődleges feladatnak tekintik a szakmailag és esztétikailag is kifogástalan munkát annak érdekében, hogy az ügyfelek elégedettsége maradéktalan legyen, és hogy a lendületesen fejlődő és fiatalos cég jóhírét tovább öregbítsék. A jó bornak ugyanis valóban nem kell cégér!

 

Szerző: Brlázs Róbert
Fotó: Kaposi Attila